X

Νέα κόντρα Φίλη - Ιερώνυμου

Αυτή φορά με αφορμή το χωρισμό κράτους-εκκλησίας. «Το θέμα έχει ήδη ανοίξει», δηλώνει ο Νίκος Φίλης, «θα μας βρείτε απέναντι» απαντά ο Αρχιεπίσκοπος .

Ant1news

Την Άντας Τράκου

Όπως όλα δείχνουν η ανακωχή μεταξύ Υπουργού Παιδείας και  Εκκλησίας κράτησε λίγο. Το θέμα χωρισμού Εκκλησίας - Κράτους είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά»  και σε ερώτηση αν  σκοπεύει να  προχωρήσει στο διαχωρισμό, εάν παραμείνει στο Υπουργείο είπε:

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός , παρουσιάζοντας την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 3 που αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Άρα, το θέμα με κάποια έννοια, έχει ανοίξει . Ένα ώριμο αίτημα όπως αυτό πρέπει να γίνεται  επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, χωρίς διχασμό στην κοινωνία».

Η απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπό ήταν άμεση και κατηγορηματική.

«Θα μας βρείτε αντιμέτωπους», είπε, «εάν το ξερίζωμα αναφέρεται στις αρχές μας ,την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, μιλώντας  στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ανέφερε ακόμη ότι «δεν θέλουμε να χωρίσουμε από τον λαό και την κοινωνία. Θέλουμε να διακονήσουμε τον λαό, όπως παλιά, πρόσφατα, σήμερα και όποτε χρειαστεί».