X

Αναγνώριση ιδιωτικής προϋπηρεσίας και για τους εκπαιδευτικούς

Το ζήτημα αυτό έχει ρυθμισθεί για τους διοικητικούς υπαλλήλους με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ανάγκη θέσπισης ανάλογης ρύθμισης και για τους εκπαιδευτικούς.

Ant1news

Αναγνωρίζεται και για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια, κατά αναλογία με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Η αναγνώριση αυτή, που θα ισχύσει και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, προωθείται με διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο το οποίο καταθέτει άμεσα στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται επί τω δικαίω και προς θεραπεία της αρχής της ισότητας το ζήτημα της αναγνώρισης της αποδεδειγμένης προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, μετά τη μονιμοποίησή τους, η οποία δεν συνιστά πραγματική δημόσια υπηρεσία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και η οποία έχει αποκτηθεί στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ζήτημα αυτό έχει ρυθμισθεί για τους διοικητικούς υπαλλήλους με το πρόσφατο αρ.69/2016 Προεδρικό Διάταγμα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ανάγκη θέσπισης ανάλογης ρύθμισης και για το ανωτέρω προσωπικό, κατ’ εφαρμογή των αρχών της ισότητας και της χρηστής διοίκησης.