X

Το λείψανο της Αγίας Ελένης στην Αθήνα για πρώτη φορά στην ιστορία

Για πρώτη φορά θα μεταφερθεί στην Αθήνα, από την Βενετία, το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Ant1news

Για πρώτη φορά έρχεται στην Αθήνα από τη Βενετία το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Το ιστορικών διαστάσεων γεγονός ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, κατά τον εσπερινό της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

«Θα φέρουμε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο με ένα σύνθημα: «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης» διότι Ευρώπη χωρίς την χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει» είπε, σύμφωνα με το orthodoxia.info,  ο επίσκοπος Φαναρίου ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής και για την οποία ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει δώσει την άδεια της.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στη Βενετία, όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα, το 1211.

Το ιερό λείψανο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του επισκόπου του Φαναρίου, θα μεταφερθεί στην Αθήνα στις 14 Μαΐου 2017, μαζί με ένα κομμάτι του Τίμιου Ξύλου.

Η Αγία Ελένη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χριστιανισμού. Τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε εκείνη αποδίδεται η εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους καθώς και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων.