X

Στο Ηράκλειο τα Δώρα των Μάγων από το Άγιο Όρος

Από τις 24 Δεκεμβρίου εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου. Μέχρι πότε θα βρίσκονται στο Ηράκλειο.

Ant1news

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Ηρακλείου έφθασαν στο Ηράκλειο Κρήτης τα Πάντιμα Δώρα των Μάγων, από την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

Τα Τίμια Δώρα που προσφέρθηκαν στο νεογέννητο Χριστό εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, από τις 24 και έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι ο Άγιος Τίτος κατά την παραμονή των Παντίμων Δώρων στο Ηράκλειο θα είναι ανοιχτός από τις 7 π.μ. ως τις 9 μ.μ. για την διευκόλυνση των προσκυνητών.

Τα Δώρα αυτά ως γνωστόν είναι χρυσός, λίβανος και σμύρνα. Ο χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή 28 επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων, ποικίλων σχημάτων και διαστάσεων περίπου 5 εκ. x 7 εκ. Κάθε πλακίδιο έχει διαφορετικό σχέδιο πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας.

Ο λίβανος  και η σμύρνα  διατηρούνται ως μείγμα υπό την μορφή 62 περίπου σφαιρικών χανδρών μεγέθους μικρής ελιάς.

Επειδή κυρίως η πνευματική αλλά και η υλική, ιστορική και αρχαιολογική αξία των Τιμίων Δώρων είναι ανυπολόγιστη, φυλάσσονται με ιδιαίτερη επιμέλεια στο θησαυροφυλάκιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.