X

Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά και την Τρίτη

Αυξάνονται τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού που επικρατεί σε πολλές περιοχές. Συνεχής ενημέρωση...

Ant1news

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τo βράδυ της Δευτέρας και νέο κύμα απο την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Πολλά σχολεία που έμειναν σήμερα κλειστά δεν πρόκειται να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές ούτε την Τρίτη, όπως ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι κατά τόπους Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Αναλυτικά τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη (Συνεχής ενημέρωση)

Αττική

Θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους,  τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ραφήνα - Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Ελευσίνας καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης –Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστέρι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας - Ρέντη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους δήμους Αθηνών, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης – Υμηττού, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Θεσσαλονίκη

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστά όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Ελλη Χρυσίδου.

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία και στον Δήμο Ωραιοκάστρου, όμως οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Ακριβώς το ίδιο θα ισχύσει στους Δήμους Πυλαίας - Χορτιάτη, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών

Κλειστά και την Τρίτη θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Λαγκαδά. Το ίδιο θα ισχύσει στους Δήμους Κορδελιού - Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Βόλβης και Δέλτα (κλειστό θα μείνει και το ΙΕΚ Σίνδου)

Κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη, αλλά και στον Δήμο Θερμαϊκού.

Κλειστό θα παραμείνει και αύριο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στο σύστημα θέρμανσης το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας από χθες.

Στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει, λόγω προβλημάτων υδροδότησης που προκάλεσε ο παγετός, ο δημοτικός παιδικός σταθμός "Ελαφάκια". Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης που λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια.

Στο μεταξύ, δεν θα γίνουν αύριο μαθήματα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Κατερίνης, Κιλκίς, Έδεσσας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Σερρών

Τα σχολεία του Δήμου Πολυγύρου, όλων των βαθμίδων, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη, εκτός απο τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά, με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί, όπως και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

Ακόκμη, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα ΚΔΑΠ στους Δήμους Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη.

Στην Ημαθία, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας. Στη Νάουσα θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Και στον δήμο Σιθωνίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Στον δήμο Ηράκλειας Σερρών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.

Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών, που παρέμειναν κλειστοί σήμερα, αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τόσο στο Δήμο Ηράκλειου όσο και σε άλλους Δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Ειδικότερα και με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, 'Αγιο Σύλλα και 'Αγιο Βλάση. Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τον Δήμο.

Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές ενώ για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ακόμη αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όλα τα σχολεία του Δήμου της περιοχής αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά όχι μόνο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη 11 του μήνα.

Εξάλλου λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί, μετά την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου ενώ οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στο Δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν αύριο κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, αποφασίσθηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια τον Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη οι σχολικές μονάδες στα Χανιά, εκτός από αυτές που βρίσκονται στο δήμο Αποκορώνου και στο Έλος Κισσάμου.

Kλειστές με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, θα είναι και αύριο Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια) του δήμου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης αύριο το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης στους δρόμους της περιοχής.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α' Βάθμιας και Β Βάθμιας) από τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και από το χωριό Σηρικάρι του Δήμου Κισσάμου που δεν θα προσέλθουν αύριο στα σχολεία, λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο θα θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:

Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού,  ο Παιδικός Σταθμός,  το Νηπιαγωγείο,  το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.

Στην  Τοπική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο,  το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.

Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο 'Ανω Γουβών (Σκοτεινό).

Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου

Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών

Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελιάς.

Τέλος, στη Βιάννο, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Δήμος Μεσολογγίου

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των δημοτικών σχολείων Ελληνικών, Αγίου Θωμά και Σταμνάς, όπου η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 9.00 π.μ.

Δήμος Ναυπακτίας

Ανακοινώνεται ότι το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και το Νηπιαγωγείο Δάφνης καθώς και το Νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου του Δήμου Ναυπακτίας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10-01-2017 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Δήμος Οριστιάδας

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Πιερία

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία στους Δήμους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.

Δήμος Άργους - Μυκηνών

Την Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (υψηλού παγετού τις πρωινές ώρες), ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Δήμος Αγράφων

Με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Μπαμπαλή, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνουν κλειστά  και την Τρίτη λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Φλώρινας

Και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κύμης Εύβοιας

Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αποφάσισαν όπως, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις, όλες οι Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη.

Δήμος Άργους Ορεστικού   

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Δήμος Καρδίτσας

Με αποφάσεις των δημάρχων Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των συγκεκριμένων δήμων θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δήμος Κοζάνης

Εξ αίτιας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται στους -10 βαθμούς κελσίου, με αποφάσεις των δημάρχων, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, 'Αργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Δήμος Σερβίων - Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Βοΐου

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Βοΐου δεν θα λειτουργήσουν λόγω ψύχους.

Δήμος Βόλου

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Αλόννησος και  Σκόπελος

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Δήμος Αιγιαλείας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τρίτη.

Δήμος Καλαβρύτων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με το δήμο «οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή έχουν μετατρέψει τους χώρους των σχολικών μονάδων σε παγοδρόμια».

Δήμος Αίγινας

Ο Δήμος Αίγινας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία ,τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τις 10 το πρωί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και για προληπτικούς λόγους. Δεν θα γίνει επέκταση του ωραρίου, οι μαθητές θα σχολάσουν στις προβλεπόμενες ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης, κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΤΕΛ το σχολικό δρομολόγιο που γίνεται στις 7 π.μ. θα γίνει στις 9 π.μ. και αυτό που γίνεται στις 7:30 π.μ. θα γίνει στις 9:30 π.μ.

Πάτρα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται  στην περιοχή της Βούντενης. Επίσης, αύριο, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Αχαΐα

Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες Μιχόι, Βελιτσές και Σπάτα.

Ξάνθη

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017. Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα. 

Κομοτηνή

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και κατά τη διάρκεια της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου 2017.

Τρίκαλα

Κλειστά και την Τρίτη θα είναι όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού, ενώ και οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή είναι πολικές.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό της Λάρισας με αποφάσεις των δημάρχων, καθώς αναμένεται νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και την Τρίτη.

Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία τώρα και συγκεκριμένα στο δήμο Ναυπακτίας θα παραμείνουν αύριο κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Δάφνης, καθώς και το νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου, ενώ στο δήμο Μεσολογγίου, τα δημοτικά σχολεία στις τοπικές κοινότητες Ελληνικά, 'Αγιος Θωμάς και Σταμνά, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 9:00 το πρωί.

Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Σάμου και της Ικαρίας. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στη Χίο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:  Βολισσού και Καρδάμυλων. Επίσης με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λέσβου.