X

“Dancing to Connect”: Η Στέγη βάζει στο χορό σχολεία της Αθήνας και της Κομοτηνής

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. υποστηρίζει το εκπαιδευτικό, έχοντας ως στόχο να δώσει σε μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν τρόπους συνεργασίας και επικοινωνίας μέσα από το χορό.

Ant1news

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, χρηματοδοτεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to Connect».  Έχοντας ως στόχο να δώσει σε μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν τρόπους συνεργασίας και επικοινωνίας μέσα από το χορό, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, για 5η συνεχόμενη χρονιά, βάζει το σύγχρονο χορό σε πέντε σχολεία στην Κομοτηνή και πέντε σχολεία στην Αθήνα.

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού μέσα στους χώρους των σχολείων τους και στο τέλος του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους πρώτα στην πόλη τους κι έπειτα σε κοινή παράσταση όλων των σχολείων μαζί στη Στέγη. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω του χορού, προωθώντας ταυτόχρονα την ανεκτικότητα, την κατανόηση και τη διαφορετικότητα.

Το πρόγραμμα «Dancing to Connect» είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο από την  ομάδα «Battery Dance Company» της Νέας Υόρκης το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Χορευτές-εκπαιδευτές της ομάδας «Battery Dance Company» της Νέας Υόρκης έχουν εκπαιδεύσει Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και της Στέγης Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Παραστάσεις

25 Φεβρουαρίου | Πολιτιστικό Κύτταρο - Rex | Κομοτηνή | 19:00

12 Μαρτίου | Κεντρική Σκηνή Στέγης Ιδρύματος Ωνάση | Αθήνα | 19:00

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://www.sgt.gr