X

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κατασκήνωσαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια. Τρίωρη στάση εργασίας έχουν προκηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Ant1news

Αδιόριστοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν... κατασκηνώσει από χθες έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ έχουν αναρτήσει και πανό.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, καθώς ζητούν μόνιμους διορισμούς και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που όπως λένε, «απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους και επαναφέρει τη μοριοδότηση των σεμιναρίων των 400 ωρών».

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα αποχωρήσουν αργότερα σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να συμμετάσχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 και 14:00 – 17:00.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, την Πέμπτη, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, προκειμένου να του καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη διαμόρφωση του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.