X

Τι προβλέπει η τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Για λάθος επιλογή έκανε λόγο ο Α.Λοβέρδος. Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας για το πώς θα αποφευχθεί η εκμετάλλευση του μέτρου.

Ant1news

Τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές που ενδεχομένως ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων εξετάσεων του Ιουνίου, να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο, κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θα αφορούν και όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων, καθώς «δεν είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο».

 Όπως είπε, «μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο».

Για λάθος επιλογή έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με τον υπουργό Παιδείας να απαντά ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου.