X

Φοιτητικές εκλογές: επεισόδια και ξύλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ στο ΑΠΘ. Φωτοβολίδες και τσεκούρια έξω από το Παιδαγωγικό στην Αθήνα. Συμπλοκές νεαρών με τα ΜΑΤ στο Χημείο.

Ant1news

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Παιδαγωγικό τμήμα, στην οδό Ναυαρίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι για τις φοιτητικές εκλογές.

Μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οι ταραξίες απωθήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων, μετά από συμπλοκές έξω από το Χημείο.

Ένταση σημειώθηκε στο ΑΠΘ από ομάδα περίπου 30 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες και κράνη. Οι κουκουλουφόροι έκαναν έφοδο στη Σχολή Γεωπονίας και πέταξαν τραπέζια της ΔΑΠ.

Στη συνέχεια εισήλθαν στον χώρο της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών, όπου έσκισαν αφίσες και φώναξαν χαρακτηρισμούς κατά της ΔΑΠ, ωστόσο δεν βρήκαν εκπροσώπους της παράταξης και αποχώρησαν.

Οι φωτογραφίες είναι από την "Ναυτεμπορική" και το "thestival.gr".

 

 

 

Απολύτως καταδικαστέα είναι τα επεισόδια στα Πανεπιστήμια, σήμερα που διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές, είπε ο Κώστας Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως προκλήθηκαν από ομάδες εξωπανεπιστημιακών. «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν, εκφράζω τα συναισθήματα και τις απόψεις όλων εδώ, αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», είπε.

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας,Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τα επεισόδια βίας εναντίον φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δήλωσε.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα, για ακόμη μία φορά, τα βίαια επεισόδια κατά φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Οι φοιτητικές εκλογές συνιστούν μία δημοκρατική διαδικασία που οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε, μακριά από φανατισμούς, ακρότητες και τυφλή βία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές της Αθήνας και της Δ.Α.Π. - ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Ως πότε θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων;».

 

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: Η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το νόμο

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με λοστούς και ρόπαλα. 30 άτομα εισέβαλαν στη σχολή και επιτέθηκαν σε φοιτητές όλων των παρατάξεων. Ενώ έγιναν επανειλημμένες κλήσεις και παρακλήσεις στην αστυνομία, προκειμένου να επέμβει ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, δεν ανταποκρίθηκε και για άλλη μια φορά φάνηκε η αδυναμία και η απροθυμία της να ελέγξει την κατάσταση.

Αντίστοιχα επεισόδια είχαμε και στο κέντρο της Αθήνας, στο Χημείο και στο Πολυτεχνείο, όπου 40 άτομα εισέβαλαν στο Χημείο και 25 άτομα στο Πολυτεχνείο. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές και ευτυχώς αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί.

Ως Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. λυπούμαστε και καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα που πλέον έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο στις φοιτητικές εκλογές. Αισθανόμαστε ταυτόχρονα εμφανώς δικαιωμένοι καθώς για άλλη μια χρονιά αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα αποτελούσαν παρελθόν, εάν η Κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει τον νόμο του Κράτους, ο οποίος έχει προκύψει από χρόνια αγώνων της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ.

Ελπίζουμε σύντομα η χώρα να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία θα πράττει το αυτονόητο, θα σέβεται και θα εφαρμόζει το νόμο.