X

ΑΠΘ: Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Θεσσαλονίκη

Διεπιστημονικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο, την Deutsche Welle και το Beijing Foreign Studies University.

Ant1news

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και η έδρα Jean Monnet “European Integration” τη Deutsche Welle Akademie και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University) συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα “International Journalism and media organizations in a turbulent age: European and Asian perspectives” το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2017  στη Θεσσαλονίκη.

Το Θερινό Σχολείο θα εστιάσει στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Διεθνής Δημοσιογραφία και οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί  στην Ασία και στην Ευρώπη, σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο ψηφιακό περιβάλλον. Το διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένων  γνώσεων και στην ενδυνάμωση δεξιοτήτων, σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στη διεθνή δημοσιογραφία, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε Ευρώπη και Ασία. Οι εισηγητές του summer school είναι γνωστοί καθηγητές από το ΑΠΘ, τη  Deutsche Welle Academie, το Beijing Foreign Studies University, καθώς και δημοσιογράφοι από εθνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, «το εγχείρημα αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Ελλήνων και ξένων φοιτητών, καθώς συμμετεχόντων, αποτελούμενων από Έλληνες και ξένους φοιτητές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ένα θερινό σχολείο με διεθνείς συνεργασίες, εστιασμένο στη διεθνή δημοσιογραφία. Πρωταρχικός στόχος είναι να αναδείξουμε το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του ΑΠΘ και να καταστήσουμε το Τμήμα μας διεθνή εκπαιδευτικό πόλο με διαρκή δυναμική και σημαντικές διεθνείς συνεργασίες».

Την σημαντική αυτή προσπάθεια στηρίζουν, μεταξύ άλλων, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τρόποι συμμετοχής

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 15 Ιουνίου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες και για το ειδικό έντυπο αίτησης συμμετοχής,  μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: http://www.joursummerschool.org/

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση joursummerschool@gmail.com