X

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος Δαμασκηνός

Θρήνος στη Φθιώτιδα για τον ξαφνικό θάνατο του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.

Ant1news

Ο Ηγούμενος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στις 10 το πρωί, στο ιστορικό μοναστήρι της Φθιώτιδας.

Πάνε 20 χρόνια από τότε που είχε έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο, αλλά τον «ξεγέλασε», κάνοντας μεταμόσχευση ήπατος στο Μαϊάμι.

 «Νιώθω σαν να είμαι 15 ετών, αφού η προηγούμενη ζωή είχε φθάσει στη λήξη της... Τότε, πριν υποβληθώ σε μεταμόσχευση, δεν μπορούσα να μιλήσω, ούτε να περπατήσω. Σαν να είχα φθάσει στον θάνατο. Μια μέρα παρακάλεσα τα παιδιά και με πήγαν στην εικόνα της Παναγίας Αγάθωνης και της είπα: ‘Μάνα, πεθαίνω. Σώσε με’. Και η Παναγία ήρθε κοντά μου- έτσι το ένιωσα. Και πήγαν όλα καλά. Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», είχε δηλώσει αμέσως μετά, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

 

Σε δήλωση που είχε κάνει για το θέμα των μεταμοσχεύσεων είχε πει:

«Το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι ιερό και θέλει μεγάλη προσοχή. Βασική προϋπόθεση για μας είναι η συνειδητή συναίνεση του δότη. Καθετί που εικάζει τη θέληση του δότη αποτελεί παρέμβαση στο αυτεξούσιο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το αυτεξούσιο είναι αναφαίρετο δώρο του Θεού στον άνθρωπο και ούτε καν ο ίδιος μπορεί να παρέμβει σε αυτό. Αυτό μας το έδωσε και πρώτος Αυτός το σέβεται. Η προσφορά των οργάνων, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να είναι καρπός αγάπης του δότη και σεβασμού και όχι αποτέλεσμα σοφιστειών κάθε νομοθέτη. Ο δότης πρέπει να είναι υποχρεωτικά και δωρητής. Αυτός με τη δική του θέληση δωρίζει το όργανο που θα πάει στον συνάνθρωπό του».