X

Τέλος οι αδικαιολόγητες απουσίες: με sms ή mail θα ενημερώνονται οι γονείς!

Ηλεκτρονικό φακέλωμα των απουσιών και ενημέρωση των γονέων σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με ειδική ρύθμιση.

Ant1news

Ηλεκτρονική καταγραφή των απουσιών των μαθητών και κατάργηση του διαχωρισμού «δικαιολογημένες» και «αδικαιολόγητες» επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της «στροφής» στην ψηφιακή εποχή.

Με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο σχολείο αλλά και την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων, μπαίνει τέλος στις επιστολές που μέχρι σήμερα έφθαναν στους κηδεμόνες όταν ο μαθητής ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο απουσιών στο σχολείο.

Η νέα ιδέα προβλέπει αποστολή e-mail ή sms μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται άμεσα.

Παράλληλα, λόγω του φαινομένου «ψεύτικων βεβαιώσεων», θεωρείται δεδομένη η κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, χωρίς να επηρεαστεί το συνολικό όριο των 114 που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με το Γυμνάσιο, στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει προβληματισμός, σύμφωνα με το esos.gr, εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες ή όχι.