X

Εξηγήσεις για τα περί “βόθρου στη Βουλή” ζητεί ο Ιερώνυμος από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Παύλο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ant1news

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κοζάνης απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητώντας του εξηγήσεις για το αν όντως ειπώθηκαν όσα του αποδόθηκαν, περί «βόθρου στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Ο θόρυβος προκλήθηκε όταν τοπική ιστοσελίδα της Κοζάνης δημοσίευσε στις 3 Αυγούστου απόσπασμα από κήρυγμα που έκανε ο Μητροπολίτης Παύλος, κατά τη διάρκεια παράκλησης, στην Ιερά Μονή Ζιδανίου.

Έτσι, σύμφωνα με το orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,  ζήτησε ενημέρωση από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Παύλο.

Ο μητροπολίτης φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων πως «…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς… Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα…

…Με ενημέρωσαν ότι κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργείται η προσευχή από τα σχολεία. Και είναι η ίδια στάση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι εκμαυλίζουν για ψήφους, αυτό είναι το μέλημά τους… Όπως προείπα, είναι κάποιοι που αγωνιούν και αγωνίζονται, αλλά χάνονται μέσα στη λάσπη, μέσα στην Κόπρο του Αυγείου…» .

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη υπήρξε αντίδραση και από τον Πρόεδρο της Βουλής.