X

Κοζάνη: έντονες αντιδράσεις για τον μαθητή που έβγαλε η κληρωτίδα για σημαιοφόρο

Η κληρωτίδα προτίμησε… ένα μαθητή αλβανικής καταγωγής για τον οποίο πολλοί γονείς υποστηρίζουν ότι δεν φέρνει ούτε καν τα βιβλία του στο σχολείο.

Ant1news

Στις 11 Οκτωβρίου η Κοζάνη θα γιορτάσει την επέτειο της απελευθέρωσης της και στα σχολεία επισπεύστηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των σημαιοφόρων, καθώς και στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.

Σε τουλάχιστον μια περίπτωση όμως, οι αντιδράσεις από την κλήρωση ήταν έντονες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kozanimedia, στο 5ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης, η κληρωτίδα ανέδειξε ως σημαιοφόρο ένα μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος όμως έχει ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις στα μαθήματα και σύμφωνα με πολλούς γονείς αδιαφορεί και πηγαίνει στο σχολείο πολλές φορές χωρίς καν τα βιβλία του.

Πολλοί γονείς προσανατολίζονται να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στην παρέλαση, ούτε στις 11 Οκτωβρίου, ούτε στις 28 Οκτωβρίου, όπου σημαιοφόρος θα είναι ο ίδιος μαθητής.

Να σημειωθεί πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μαθήτρια από την Αλβανία, για την οποία, ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με γονείς μαθητών, πρόκειται για ένα κορίτσι που προσπαθεί φιλότιμα στο σχολείο.

Ο προϊστάμενος, πάντως, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, με τον οποίο επικοινώνησε το Kozanimedia, αφού σημείωσε πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και μόνο, όπως ορίζει, άλλωστε, και ο Νόμος.