X

Ατελείωτες οι ουρές για το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Νέα Ιωνία (βίντεο)

Πλήθη πιστών συρρέουν για να προσκυνήσουν το σεπτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας. Ως πότε θα παραμείνει στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρους.

Ant1news

Συνεχίζουν να συρρέουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό Αγιών Αναργύρων, στην Νέα Ιωνία, όπου από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται η θαυματουργή Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Η Αγία Ζώνη έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ την παρέδωσε προσωπικά στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ.

Στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά η θεία λειτουργία, ιερές παρακλήσεις, εσπερινός και κάθε βράδυ ιερά αγρυπνία για την παρουσία της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Η Αγία Ζώνη από το Άγιον Όρος θα παραμείνει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου στους Αγίους Αναργύρους και εκείνη την ημέρα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής, «Αγία Όλγα» για την προσευχή και την ευλογία των ασθενών.

 

 

Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου ταξιδεύει πολλά χιλιόμετρα για να βρεθεί κοντά στους πιστούς, ενώ όπου κι αν έχει μεταφερθεί η θαυματουργή εικόνα, έχει προσελκύσει πλήθος κόσμου για να την προσκυνήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι, στη Ρωσία οι πιστοί περίμεναν σε τεράστιες ουρές μέσα στο κρύο και το χιόνι, για να προσευχηθούν.

Σύμφωνα με την παράδοση η Αγιά Ζώνη έχει φτιαχτεί από τρίχες καμήλας και έχουν καταγράφει πολλά θαύματα όπως η τεκνοποιήση από γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, καρκινοπαθείς που γιατρευτήκαν και πάρα πολλά άλλα.

Όποια έσοδα προκύψουν από την παρουσία της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων θα διατεθούν για την υποδομή και συντήρηση των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης.