X

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή

Προληπτικά “λουκέτα” σε σχολεία, ανά την Ελλάδα, εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας…

Ant1news



Αρκετά σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή στον Δήμο Αθηναίων, τη Δυτική Αττική, τον Πειραιά, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Πιερία και τη Λάρισα εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας.   

Αττική 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά  όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων της α/βάθμιας και της β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής,

Ζάκυνθος    

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, ήτοι: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, για προληπτικούς λόγους και για να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών ενόψει των άσχημων καιρικών συνθηκών. Επίσης, και για τον ίδιο λόγο δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.  

Κεφαλλονιά   

Ο δήμος Κεφαλλονιάς ενημέρωσε πως οι σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια κτλ) καθώς και όλων των μονάδων προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί, μονάδες απασχόλησης νηπίων κτλ), θα παραμείνουν κλειστά, λόγω πολύ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.   

Πιερία    

Με απόφαση των Δήμων, Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. 

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν όλες οι Εσπερινές σχολικές μονάδες, Εσπερινό Γ/σιο Κατερίνης, Εσπερινό ΓΕΛ Κατερίνης και Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης. 

Λάρισα 

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και στον νομό Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο, του Δήμου Αγιάς, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.