X

Εισβολή φοιτητών σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (φωτο)

"Ανεπιθύμητος ο υπουργός" έγραφε πανό που ανήρτησαν οι φοιτητές. Τα "άκουσε" και ο Φορτσάκης.

Ant1news

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν φοιτητές πριν την έναρξη τελετής στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών για τα 180 της χρόνια, στην μεγάλη αίθουσα τελετών στα Προπύλαια Αθηνών. 

Φοιτητές ανήρτησαν πανό διαμαρτυρόμενοι για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τα ΑΕΙ, επικρίνοντας τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι, μεταξύ άλλων, καθιερώνει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. 

«Ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους», έγραφε πανό που κρατούσαν φοιτητές.

Επίσης, οι φοιτητές ζήτησαν από τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, και νυν βουλευτή Θεόδωρο Φορτσάκη, να αποχωρήσει, ενώ ο υπουργός Παιδείας, που ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωσε, δεν εμφανίστηκε για να εκφωνήσει την ομιλία του. 

 

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, με ανακοίνωση της καταδίκασε το τους προπηλακισμούς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως αναφέρει: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους προπηλακισμούς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της, θύμα των οποίων έπεσε και ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης. Οι πάσης φύσεως πράξεις βίας είναι ανεπίτρεπτες στον χώρο των τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων. Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η έννοια του ασύλου θα έπρεπε να προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, την ελεύθερη έκφραση και την διακίνηση των ιδεών στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και επουδενί να επιτρέπει τη μετουσίωσή τους σε ορμητήρια ανομίας».