X

Σάλος στην Θράκη για “φακέλωμα” πανεπιστημιακών της … “τουρκικής” μειονότητας

«Φωτιές» άναψε έγγραφο της ΕΛΑΣ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Η οξεία αντίδραση του Γαβρόγλου και η αντίδραση της Αστυνομίας.

Ant1news

Διαστάσεις έχει πάρει ένα έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητήθηκαν «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική” μειονότητα».

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε διευκρινίσεις από τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές της πόλης «προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες», όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Μάλιστα το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

Λίγο αργότερα από την ανακοίνωση του Υπουργείου, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι «ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης».