X

Πρύτανης ΠΑΜΑΚ στον ΑΝΤ1: προβληματικός ο τρόπος θεσμοθέτησης του ασύλου (βίντεο)

«Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό», είπε ο Πρύτανης στο Καλημέρα Ελλάδα, σχολιάζοντας το νέο σκηνικό βανδαλισμού.

Ant1news

Ως μια «συνηθισμένη μέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο» χαρακτήρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα χθεσινά νέα έκτροπα που συνέβησαν στο χώρο του ΠΑΜΑΚ.

Ο Α.Ζαμπράνης μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα έκανε λόγο για «μειοψηφίες που διεκδικούν τη θέση τους στο πανεπιστήμιο», αναφερόμενος στους δράστες και συμπλήρωσε ότι, «εμείς είμαστε πλειοψηφία και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό».

Σχετικά με το άσυλο, σημείωσε ότι, το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει θεσμοθετηθεί ο νόμος περί ασύλου, αφήνουν απροστάτευτους τους πανεπιστημιακούς χώρους».

Τόνισε ότι το χθεσινό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα λεπτό, προσθέτοντας πως «ευτυχώς δεν υπήρχαν άνθρωποι εδώ πέρα».

 «Αυτού του είδους το άσυλο καταστρατηγεί το ουσιαστικό άσυλο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται κανενός είδους άσυλο. Πρέπει να υπάρχει άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, να μπορούν να εκφράζονται οι καθηγητές χωρίς επεμβάσεις από την πρυτανεία».

«Δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο αυτό. Τις ζημιές τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Το πανεπιστήμιο δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και πολύ περισσότερο σε αυτούς που το καταστρέφουν», κατέληξε ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ.