X

Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (βίντεο)

Τελέστηκε στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την κοίμησή του. Νέο μήνυμα ενότητας για το Σκοπιανό απηύθυνε ο Ιερώνυμος.

Ant1news

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρού Χριστοδούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την κοίμησή του, τέλεσε σήμερα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

«Ήρθαμε και εμείς, όπως πολλοί φίλοι και πνευματικά παιδιά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, να τελέσουμε το τρισάγιο και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δοθείσης, μάλιστα, της ευκαιρίας απηύθυνε έκκληση ενότητας του ελληνικού λαού, με φόντο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και ευχήθηκε «να δώσει ο Θεός σε όλους μας υγεία, δύναμη, φώτιση, ώστε να συνεχίσουμε να τον αγαπάμε και ό,τι καλά έργα έχει αρχίσει να τα προχωρήσουμε».

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ στο Α' Κοιμητήριο τον ανέμεναν ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός και ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρυσόπουλος.