X

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: οι αποφάσεις Φίλη για τα Θρησκευτικά έχουν ήδη καταργηθεί από τον Γαβρόγλου

Θέση για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά παίρνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Ant1news

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.


Όπως είπε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφορά αποφάσεις του Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου. «Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας», τόνισε. 

«Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεκτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια εξήγησε ότι «η αλλαγή του υπουργού, έφερε πάλι τον διάλογο και έγιναν νέες προτάσεις, όπου οργανώθηκαν οι φάκελοι του μαθήματος και σε δεύτερο στάδιο θα γίνει η συγγραφή των βιβλίων. Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας. Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. 'Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεκτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο». 

Ωστόσο, σε πιο υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στο ΑΝΤ1, εξαπολύοντας σφοδρά "πυρά" κατά του Νίκου Φίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η στάση του τον κάνει να πιστεύει πως είναι εμπαθής  και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία.