X

Η Λάρισα αποχαιρέτισε τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο (εικόνες)

Ολόκληρη η πόλη είπε το τελευταίο αντίο στον πνευματικό της πατέρα. Παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και δεκάδες αρχιερείς.

Ant1news

Χιλιάδες Λαρισαίοι αποχαιρέτισαν σήμερα τον μακαριστό Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιγνάτιο, ο οποίος αναπαύεται πλέον στη λαρισαϊκή γη.

Με θερμές εκδηλώσεις, χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Άξιος», οι πιστοί που από το πρωί του Σαββάτου συνέρρεαν στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου για τον Ιγνάτιο.

Η εξόδιος ακολουθία, στην οποία μετείχαν 33 αρχιερείς τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Στο έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού Ιγνάτιου εκφώνησαν επικήδειους ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρα. ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η Σαλαμίνα είναι γενέτειρα πόλη του μακαριστού Ιγνατίο).

 

 

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η αναφορά του δημάρχου Σαλαμίνας, ο οποίος είπε ότι χώμα από τη γενέτειρα του μακαριστού Ιγνάτιου θα τον σκεπάσει στην τελευταία του κατοικία.

 

 

 

Οι παρευρισκόμενοι, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, χειροκρότησαν ολόθερμα τους ομιλητές, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, ακολούθησε περιφορά του Κυρού στους δρόμους γύρω από το Μητροπολιτικό Ναό, ενώ εκατοντάδες άλλοι βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής.

Η ταφή του έγινε πίσω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, εκεί όπου είχε ο ίδιος ζητήσει να ταφεί, ενώ πιστοί και ιερείς αποχαιρέτισαν τον πνευματικό τους πατέρα.

Φωτογραφίες, βίντεο: larissanet.gr