X

Πρόεδρος ΦΠΨ στον ΑΝΤ1 για τον Ρουβίκωνα: μόνο αν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή η παρέμβαση της Αστυνομίας (βίντεο)

Μαθητές Δημοτικού επισκέφτηκαν μουσείο της Φιλοσοφικής και ήρθαν αντιμέτωποι με κουκουλοφόρους.

Ant1news

Για υπό «κατάληψη χώρο» από τα μέλη του Ρουβίκωνα, έκανε λόγο η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικού και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Μ.Φουντοπούλου, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Κληθείσα να απαντήσει στο πώς μπορούν να αντιδράσουν οι ακαδημαϊκοί, η Μ.Φουντοπούλου εξήγησε ότι:

«Δουλειά όλων μας είναι να τηρούμε τους νόμους, άρα η αντίδρασή μας είναι να τηρούμε τους νόμους. Βάσει του νόμου, η αυτεπάγγελτη παρέμβαση φορέα, όπως η Αστυνομία, μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή».

Με άλλα λόγια, για να απομακρυνθούν από την Αστυνομία οι καταληψίες του γραφείου του 5ου ορόφου του Τμήματος, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή και να ζητήσει την παρέμβαση ο Πρύτανης του πανεπιστημίου.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ,  Γ.Γερακαράκος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος, έκανε λόγο για «δύσκολες ώρες», ενώ περιέγραψε ότι ο χώρος που έχει καταληφθεί περιφρουρείται από μέλη της συλλογικότητας.

Μάλιστα, είπε ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη μαθητών δημοτικών σχολείων στο Μουσείο της Παιδείας, που στεγάζεται επίσης στον 5ο όροφο του κτηρίου της Πυροσβεστικής, τα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα «με ανθρώπους με λοστούς και μάσκες».

Ως εκ τούτου οι ξεναγοί καθηγητές αναγκάστηκαν να τους πουν ότι πρόκειται περί παιχνιδιού.

Τέλος, η Μ.Φουντοπούλου, τόνισε ότι «δεν μπορούν να μπαίνουν συλλογικότητες που δεν είναι αναγνωρισμένες ως φοιτητικές παρατάξεις».