X

Ο “Ρουβίκωνας” άνοιξε πόρτες στην Φιλοσοφική για το… ρεμπέτικο πάρτι (εικόνες)

Απτόητα από κάθε κίνηση διαμαρτυρίας της Κοσμητείας, τα μέλη της ομάδας φοιτητών.

Ant1news

Απτόητος από κάθε απαγόρευση και ήπια κίνηση αντίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο "Ρουβίκωνας" συνεχίζει να έχει έντονη παρουσία και δράση στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Παρότι η Κοσμητεία έχει αποφασίσει το κλείσιμο της Σχολής σήμερα και έχει κλειδώσει όλες τις πόρτες πρόσβασης στο κτήριο, λόγω της οργάνωσης «ρεμπέτικου πάρτι» από τους αντιεξουσιαστές φοιτητές, τα νεαρά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έσπασαν τα μέτρα της Σχολής και άνοιξαν πόρτες, προσκαλώντας όλους να λάβουν μέρος στο γλέντι, μέσα στον χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, μετέφεραν μπίρες και άλλα ποτά, καθώς και μουσικά όργανα στον χώρο, ανακοινώνοντας μέσω Facebook «σπάσαμε το lock out της σχολής και το στέκι μας άνοιξε κανονικά. Το ρεμπέτικο γλέντι θα γίνει όπως ανακοινώθηκε, στη 13.00. Ανοιχτή είναι η είσοδος του 3ου (στα δεξιά της κεντρικής εισόδου)».

Μάλιστα, ανήρτησαν και δύο φωτογραφίες από το σημείο, προκειμένου όλοι να γνωρίζουν πως μπορούν να φθάσουν μέχρι το σημείο που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι.

Η συμμετοχή πάντως δεν ήταν μεγάλη, καθώς μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι συμμετέχιντες δεν ξεπερνούσααν του 15.

 

 

Σάλος αντιδράσεων

«Ενημερωθήκαμε ότι από τη 1 μέχρι τις 7 ο Ρουβίκωνας οργανώνει ρεμπέτικο γλέντι» και για το λόγο αυτόν «αποφασίστηκε σήμερα το κτήριο να είναι κλειστό, συμβολικά και να μην υπάρχει καμία πρόσβαση σε αυτό», δήλωσε η καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής, Μαρίζα Φουντοπούλου, μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1.

«Μπουζούκι θα έχει, λυπάμαι που δεν θα είμαστε εκεί, ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν ευκαιρία άλλη φορά», συμπλήρωσε η ίδια αστειευόμενη, όμως τόνισε ότι «το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται άσυλο». «Πρέπει να οριστούν χώροι ασύλου», διευκρίνισε η ίδια.

Ερωτηθείσα για το πώς αντιδρούν οι φοιτητές τόσο στο ζήτημα του Ρουβίκωνα, όσο και γενικότερα στο θέμα της παραβατικότητας, απάντησε πως «υπάρχει η έννοια του φόβου στα παιδιά, από την άλλη, έχουν απαξιώσει αυτήν τη διαδικασία, υπό την έννοια ‘αν μιλήσω, ποιος θα κάνει κάτι;’».

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Σ.Μπαλάσκας, τόνισε ότι «το πράγμα έχει ξεφύγει ειδικά στην ΑΟΣΟΕ».

«Εκεί υπάρχουν πλέον μαγαζιά», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η διατήρηση της τάξης στα πανεπιστήμια «δεν είναι πάντα θέμα της Αστυνομίας, είναι της Πρυτανείας, είναι πολιτική βούληση».

Φωτογραφίες από το ρεμπέτικο γλέντι