X

Παράλληλες Σπουδές στο Deree: Συνδυασμένες γνώσεις, πολλαπλές δυνατότητες στην αγορά εργασίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους προσφέρει σημαντικά πρόσθετα εφόδια.

Ant1news

Κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και τις πιθανότητές τους στην αγορά εργασίας, μία απόφαση που πολύ συχνά τους οδηγεί στο Deree ­– Τhe American College of Greece.

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πρώτο το Deree, είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο (major), είτε για μία υποειδίκευση (minor).

Με στόχο να δώσουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους, οι παράλληλοι φοιτητές στο Deree μαθαίνουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, αποκτούν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία και προετοιμάζονται για τα επόμενά τους βήματα μετά την αποφοίτηση.

Το Deree υποστηρίζει το συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών με πολλούς τρόπους: ευέλικτο ωράριο μαθημάτων ώστε να οι φοιτητές να είναι συνεπείς με τον διττό τους ρόλο· δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων, μειώνοντας έτσι τη διάρκεια φοίτησης· ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, ύψους 4,3 εκ. ευρώ, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων. 

 

Μέσω του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών οι φοιτητές των δημόσιων ΑΕΙ/ΑΤΕΙ παρακολουθούν προγράμματα πιστοποιημένα από αμερικανικό (NECHE) και βρετανικό οργανισμό (Open University). Επίσης, χάρη στη διπλή τους φοιτητική ιδιότητα, έχουν πρόσβαση σε μοναδικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και διεθνώς, είτε φοιτώντας για ένα διάστημα σε επώνυμα, καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού είτε απασχολούμενοι σε πολυεθνικούς ομίλους και εταιρείες στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τον φοιτητή με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο φοιτητής ερευνά το επιστημονικό του πεδίο και τα ενδιαφέροντά του και μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θα εμβαθύνει τις γνώσεις του. Το Deree προσφέρει 26 σύγχρονα προγράμματα σπουδών (majors) για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 44 minors, δηλαδή κύκλους σπουδών 6-7 μαθημάτων για την απόκτηση μίας υποειδίκευσης. Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι νέοι έχουν ακόμα περισσότερα κίνητρα να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, χάρη στις υποτροφίες που προσφέρει το Deree σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που επιθυμούν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree και να αποκτήσουν μία υποειδίκευση (minor). Από το καλοκαίρι του 2018, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε μια σημαντική δωρεά που εξασφαλίζει την επ’ αόριστον συνέχιση του Προγράμματος Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τους παράλληλους φοιτητές του Deree. Έτσι, ακόμα περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, καθώς και σε ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017-18 δόθηκαν 84 υποτροφίες ΙΣΝ σε αριστούχους φοιτητές του προγράμματος, ενώ συνολικά για το 2018 οι φοιτητές που παρακολουθούν παράλληλες σπουδές ανέρχονται στους 900.

Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 14 Ιανουαρίου 2019.