X

Ευχές στην Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα για τους Αγώνες στο Ρίο

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσιάστηκε η ελληνική ομάδα, που θα δώσει το "παρών" στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Στο πλευρό των αθλητών ο ΟΠΑΠ.

Ant1news

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βραζιλία. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως όλοι έχουν κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου με βάση τις επιτυχίες, αλλά και τον εμβληματικό τρόπο ζωής τους.

«Οι ευχές όλων, σας συνοδεύουν στο Ρίο για μεγάλες επιτυχίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε με βάση το ήθος σας. Εκτός από τις ευχές έχετε κερδίσει ήδη την αναγνώριση όλων με τις επιτυχίες σας και το εμβληματικό τρόπο ζωής σας. Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας». 

Μεγάλος χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, είναι ο ΟΠΑΠ ο οποίος υποστηρίζει με περηφάνια την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016, αποτυπώνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό.

Την παράσταση στην λαμπρή εκδήλωση έκλεψαν, δύο μικρά παιδιά, ο Παναγιώτης Αραβίδης και η Μαρίνα Λαζαρίδου. Ο λόγος δεν είναι αθλητικός, αλλά μία πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ ΑΕ, που συγκίνησε τους παρευρισκομένους και όχι μόνο. 

 

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την πολύτιμη στήριξη της εταιρίας στο Κίνημα, ζήτησε από τον ομόλογό του στην ΟΠΑΠ ΑΕ, να τον συνοδεύσει στην Βραζιλία. Ο Καμίλ Ζίγκλερ, όμως, αποφάσισε αντί για να πάει ο ίδιος, τα χρήματα να δοθούν για τα εισιτήρια και τη διαμονή στην Βραζιλία δύο μικρών παιδιών με αναπηρία. Η απόφαση, αυτή, όπως είναι φυσικό έγινε δεκτή με μεγάλη συγκίνηση και οι δύο τυχεροί είναι ο Παναγιώτης και η Μαρίνα.

 

Στην παρουσίαση παρέστη και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, λέγοντας τους πως «μέσα από τη δική σας παρουσία και μέσα από τη δική σας αγωνιστικότητα, στέλνετε σε όλους μας ένα μήνυμα: ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.»

Μάλιστα, σε σχετικό Tweet ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Είναι όλοι χρυσοί Ολυμπιονίκες στη καρδιά μας! Καλή επιτυχία στην Ελληνική παραολυμπιακή αποστολή!»

 

Καλή επιτυχία στην ελληνική παραολυμπιακή αποστολή ευχήθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τους παράλληλα και μία δέσμευση: «θα είμαστε κοντά σας όχι μόνο όταν επιστρέψετε – είμαι σίγουρη με πολλά μετάλλια – αλλά κάθε μέρα, στον καθημερινό σας αγώνα. Εκεί έχει μεγαλύτερη αξία να είμαστε κοντά». 

 

Μάλιστα, η κ. Γεννηματά έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, όλους τους αθλητές, στις οικογένειες τους αλλά και στους προπονητές τους. 

 

«Είστε νικητές της ζωής και παράδειγμα αγωνιστικότητας, κόντρα σε τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, που καταφέρατε να ξεπεράσετε», είπε απευθυνόμενους στους αθλητές ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των παραολυμπιακών αγώνων, στους προπονητές τους, σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. 

 

"Οι πολιτικοί με τις αποφάσεις τους αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή τα άτομα με αναπηρίες", δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ήταν «παρών» στην εκδήλωση. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την πολιτεία να διαμορφώσει ευρωπαϊκές συνθήκες ζωής για τα άτομα αυτά.