X

Παραολυμπιακοί 2016: η στιγμή που ...σημάδεψε την τελετή έναρξης (βίντεο)

Η πτώση της αθλήτριας που μετέφερε την δάδα και η αντίδραση της, που έκανε όλους τους θεατές να την χειροκροτούν όρθιοι.

Ant1news

«Η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», ήταν το μήνυμα της εντυπωσιακής τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, των αγώνων της ψυχής και της θέλησης, κάτι που απέδειξε περίτρανα ένα απρόοπτο, που έμελλε να είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή της τελετής έναρξης.

Στο Μαρακανά έχει μπει ως λαμπαδηδρόμος η Μάρσια Μαλσάρ, παραολυμπιονίκης των Αγώνων του 1984. Έχει την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στο αριστερό της χέρι, καθώς με το δεξί η Βραζιλιάνα αθλήτρια κρατάει το μπαστούνι που της επιτρέπει να περπατά, «ξεπερνώντας» το κινητικό της πρόβλημα.

Η είσοδος της στο στάδιο και η διαδρομή ως τον επόμενο λαμπαδηδρόμο γίνεται υπό καταρρακτώδη βροχή, η οποία όμως δεν την πτοεί.

Η Μαλσάρ προχωρά κανονικά, όμως κάποια στιγμή χάνει την ισορροπία της και πέφτει. Δίπλα της πέφτει κι η δάδα. Αμέσως η Βραζιλιάνα, πριν καν προλάβει κάποιος να σπεύσει κοντά της, σηκώθηκε και στάθηκε στα πόδια της. Ξαναπήρε ανά χείρας την δάδα και το μπαστούνι της και συνέχισε την διαδρομή της μέχρι να παραδώσει το «ιερό φως» των Αγώνων.

  

 

 Τότε ήταν που ρίγη συγκίνησης πλημμύρισαν το Μαρακανά, όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι κι άρχισαν να χειροκροτούν κι να επευφημούν την αθλήτρια, που αποτέλεσε το πιο φωτεινό παράδειγμα δύναμης και θέλησης, «συνοψίζοντας» με την στάση της το μήνυμα και το νόημα των Παραολυμπιακών Αγώνων που μόλις ξεκίνησαν, με την συμμετοχή και Ελλήνων αθλητών, ήδη από τα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας.