X

Παραολυμπιακοί 2016: “Ασημένιος” ο Κωνσταντινίδης στην κορίνα

Ο Σάκης Κωνσταντινίδης βρέθηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση. Οι υπόλοιπες επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών.

Ant1news

Η προ ημερών πρόβλεψη του Λάζαρου Στεφανίδη, ότι τα Παραολυμπιακά μετάλλια των αθλητών του θα έχουν συνέχεια, επιβεβαιώθηκε στον τελικό της κορίνας F32. Ο Σάκης Κωνσταντινίδης βρέθηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση, χάνοντας την πρώτη για 22 εκατοστά. Η καλύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 33 μέτρα 69 εκατοστά, την στιγμή που ο Πολωνός Σόκαλ στην έκτη και τελευταβία προσπάθεια έστειλε την κορίνα στα 33 μέτρα 91 εκατοστά.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο επι βραζιλιάνικου εδάφους για τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στην δισκοβολία, αφού στην πρεμιέρα των 15ων Παροαλυμπιακών Αγώνων βρέθηκε στην κορυφή της σφαίρας κατηγορίας F32. Παράλληλα, αυτό είναι το 9ο ελλληνικό μετάλλιο στην Βραζιλία... Και έπεται συνέχεια....

Οι βολές του Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, ήταν 31.30, 31.66, 33.69, 32.82, 32.67 και 32.87 μέτρα.

Ο Νίκος Γονιός, με 27.26μ. στην τελευταία βολή κατέλαβε την 5η θέση στον ίδιο τελικό, ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης, τρίτος στην σφαιροβολία πριν από λίγες ημέρες, έμεινε στην 6η θέση με καλύτερη βολή 22.24μ.

Οι έγκυρες βολές του Γονιού ήταν 24.69, 26.57, 24.03, 26.53 και 27.26 μέτρα, ενώ του Ζησίδη μετρήθηκαν 21.21, 19.13 και 22.24μ.

Μια πρόκριση σε τελικό και ένα ρεκόρ ο πρωινός ελληνικός απολογισμός

Μια πρόκριση σε τελικό και ένα πανελλήνιο ρεκόρ είχε να επιδείξει η ελληνική κολύμβηση την 6η ημέρα των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». Ο Γιάννης Κωστάκης με 55.45 πήρε την 3η θέση στην πρώτη προκριματική σειρά και με τον 8ο καλύτερο χρόνο προκρίθηκε στον τελικό.

Όσον αφορά στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη ήταν 5ος στην δεύτερη προκριματική σειρά, ωστόσο με είχε τον 13ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών με αποτέλεσμα να μείνει εκτός οκτάδας. Ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη είχε επίδοση 27.50, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ήταν δικό του με 27.65 από τις 19 Μαρτίου 2016 στη Νάουσα.

Εκτός προημιτελικών η Λουφάκη στο ξίφος μονομαχίας

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα έστω κι αν δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του ξίφους μονομαχίας Β` κατηγορίας. Η Κέλλυ Λουφάκη, συμμετείχε στους πρώτους Παραολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της και έδειξε πως παρά την αγωνιστική της απειρία, θα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο άθλημα τα επόμενα χρόνια.

Η Λουφάκη σημείωσε μια νίκη σε πέντε αγώνες. Η Ελληνίδα οπλομάχος ηττήθηκε 2-1 από την Ουκρανή Πόζνιακ, όμως στη συνέχεια επικράτησε 5-3 της Ντεμόντ από την Γαλλία. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με τρεις σερί ήττες από τις Μακόφσκια (Πολωνία) με 5-0, Μπριέσε-Μπέτκες (Γερμανία) με 5-2 και Γιάο (Κίνα) επίσης με 5-2.

Να θυμίσουμε ότι η Λουφάκη μπήκε τελευταία στιγμή στην Παροαλυμπιακή αποστολή, γεγονός που σίγουρα έπαιξε ανασταλτικό ρόλο ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τους Αγώνες του Ρίο.

Οι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται στο Ρίο με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ, συνεχίζουν  τη "μάχη" για ένα μετάλλιο, με την καρδιά και το μυαλό τους να βρίσκεται στην Ελλάδα!