X

Παραολυμπιακοί 2016: “Σάρωσε” η ελληνική αποστολή

Εξαιρετικός απολογισμός για τους Έλληνες αθλητές. Σημαιοφόρο ο “χρυσός” Κωνσταντινίδης στην τελετή λήξης.

Ant1news

 

Τα 13 του μετάλλια πανηγυρίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Έλληνες αθλητές  βρέθηκαν στο Ρίο με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ, και ολοκλήρωσαν εχθές την αγωνιστική τους δράση στη διοργάνωση.

Οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στο Ρίο έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους, αφού η πιο δυνατή ομάδα έκανε το αδύνατο, δυνατό!

Οι 15οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώνονται τα ξημερώματα με την τελετή λήξης στην οποία σημαιοφόρος θα είναι ο Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Η επιλογή του Κωνσταντινίδη από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έγινε βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση του Ρίο, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών την τελευταία ημέρα

Με την έκτη θέση στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S12, ολοκλήρωσε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης την αγωνιστική του παρουσία στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο πρωταθλητής της Μεγαλονήσου, κάλυψε την απόσταση σε 24.99, επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να τον φέρει για 11η φορά στο βάθρο των νικητών σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο το μετάλλιο έλειπε από τη σημερινή εμφάνιση του ελληνικού γυναικείου tandem στον αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου στο πλαίσιο των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, το δίδυμο των Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), κατέλαβε την 6η θέση της τελικής κατάταξης τερματίζοντας σε 2:02:52, δηλαδή +4.50 πίσω από τις Ιβόνα Ποντκοσκιέλνα/Αλεξάντρα Τέτσλαβ (Πολωνία).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και το έτερο ελληνικό δίδυμο των Βούλα Καντζά/Βασιλή Βούτζαλη (πιλότος) που κατέλαβε την 16η θέση, ενώ όσον αφορά στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Θανάσης Μπαράκας/Κωνσταντίνος Τρουλινός εγκατέλειψαν τον αγώνα, όπως ακριβώς συνέβη και με άλλα οκτώ πληρώματα.

Η Σεμιχά Ριζάογλου μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50μ. ελεύθερο S4, ωστόσο κατέρριψε ένα πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε 14 ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα με επίδοση 1:11.60 κατέβασε το ρεκόρ την Κατερίνας Μπλέτσα από τις 6 Οκτωβρίου 2002 στην Αθήνα που ήταν 1:11.81.

Στα 100μ. ελεύθερο S6 ανδρών, ο Γιώργος Σφαλτός ήταν τρίτος στην πρώτη προκριματική σειρά με 1:12.15 και ο Παναγιώτης Χριστάκης τέταρτος με 1:14.05. Η επίδοση του Σφαλτού ήταν 11η συνολικά και αυτή του Χριστάκη 13η.

Τέλος, ο Γεράσιμος Λιγνός έμεινε εκτός τελικού στα 100μ ύπτιο κατηγορίας S13. Ήταν 5ος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 1:09.56 και 10ος συνολικά.   

Με την 9η θέση στην medal race και την 7η θέση συνολικά, ολοκληρώθηκε η παρουσία του ελληνικού Sonar στην ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Η ιστιοπλοία δεν είναι μεταξύ των αθλημάτων που θα πραγματοποιηθούν το 2020 στο Τόκιο, ωστόσο ευχή όλων είναι η απόφαση της IPC να αναθεωρηθεί το δυνατόν συντόμοτερα για την περαιτέρω ανάπτυξη της σε Παραολυμπιακό επίπεδο.

Όσον αφορά στην ρεγκάτα του Ρίο, το ελληνικό σκάφος των Χριστοφόρου, Αλεξά και Νοτόρογλου, στην medal race δεν μπόρεσε να κρατηθεί ψηλά στην κατάταξη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίου.

Το ελληνικό Sonar συγκέντρωσε 58 βαθμούς ποινής, επτά περισσότερου από τον τρίτο της κατάταξης Καναδά.