X

Τα “κουρκουμπίνια” του Κάντα

Τελικά ο δρόμος του χρήματος στον “σκοτεινό κόσμο” των εξοπλισμών άνοιξε και για πρώτη φορά πέφτει “φως”.

Ant1news

Τα “κάστρα” των off shore πολιορκούνται από μια ομάδα πεισματάρηδων όπως αποδείχτηκε Ελλήνων δικαστών που βρήκαν μετά από πάρα πολύ κόπο την “κερκόπορτα” στο πρόσωπο ενός ανθρώπου στον οποίο ελάχιστοι είχαν δώσει σημασία. Ο Αντώνης Κάντας έχει βάλει ...μπουρλότο στα θεμέλια της “αυτοκρατορίας των εξοπλισμών”, οι δικαστές έχουν ανάψει το φυτίλι και μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα γίνει η έκρηξη κάθαρσης.

Για να αποκρυπτογραφήσουμε με απλά λόγια τι έχει κάνει ο Κάντας αρκεί μια λέξη που χρησιμοποίησε άνθρωπος που ξέρει καλά το παιχνίδι των εξοπλισμών: “Ξεθεμελίωμα”. Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών έχει δώσει τα πάντα: εταιρείες, τράπεζες, λογαριασμούς, κινήσεις χρήματος, ονόματα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους τόσα πολλά στοιχεία.

Μέχρι να γίνει γνωστό τι είχε πει ο Κάντας , η γραμμή άμυνας του συστήματος των εξοπλισμών ήταν πως όσα λέει πρέπει να αποδειχτούν. Τα “ξεχασμένα σακ βουαγιάζ” με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν αποδεικνύονται ,έλεγαν με λίγα λόγια. Όταν γνωστοποιήθηκε όμως η κατάθεση Κάντα ,είναι βέβαιο ότι πάρα πολλοί  έχασαν τον ύπνο τους. Οι αριθμοί λογαριασμών και οι κινήσεις των εκατομμυρίων μέσα απ΄ αυτούς αφήνουν ίχνη και οι εισαγγελείς έχουν μπει ήδη ...στο μονοπάτι.

Όλα αυτά τα ποσά που διαβάζουμε και όσα θα προκύψουν στη συνέχεια των αποκαλύψεων είναι χρήματα που βγήκαν από τη τσέπη μας. Τη τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Τι εννοούμε; Καμία εταιρεία και κανένας “αντιπρόσωπος” δεν ήταν τόσο ...γενναιόδωρος από την τσέπη του! Όλα τα δώρα, οι μίζες και οι παροχές που έκαναν στους πρόθυμους υπουργούς και αξιωματούχους μας  για να ...τρέξουν οι δουλειές, μπήκαν “καπέλο” σ΄ ότι όπλο κι αν αγοράσαμε. Οι εταιρείες όπλων δεν χάνουν ποτέ. Γι΄ αυτό πάντα τα δικά μας υποβρύχια, άρματα μάχης, αεροσκάφη είναι περιέργως πολύ πιο ακριβά απ΄ όσο τα αγοράζουν άλλες χώρες. Είναι τα... “κουρκουμπίνια” του Κάντα και των άλλων που “τσιμπάνε” τις τιμές! Κι αν δεν το προσέξατε είχαν τόσο θράσος που μία από τις off shore που χρησιμοποιούσαν την είχαν ονομάσει ...Kourkoumpini.cor! Το κατέθεσε ο Κάντας!

Το “βάρος” των εξοπλισμών στο δημόσιο ταμείο και τελικά στη τσέπη μας έχει υπολογιστεί σε περίπου 14 δις  την περίοδο 1996 - 2004! Τεράστιο νούμερο. Όπως σωστά όμως λένε άνθρωποι που ξέρουν το πάρτι στον χώρο των εξοπλισμών δεν ήταν το μεγαλύτερο που έγινε στη χώρα . “Κουρκουμπίνια” μοιράζονταν σε πολλούς άλλους χώρους και σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Ας ελπίσουμε ότι  μετά από τους εξοπλισμούς θα υπάρξει κι εκεί το ανάλογο ξεκαθάρισμα.