X

Δήμαρχοι από τον πρώτο γύρο

Σε πάνω από 40 από τους 325 δήμους της χώρας θα γνωρίζουμε σίγουρα από σήμερα ποια θα είναι η νέα δημοτική Αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ant1news

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στον δήμο Αγ. Ιωάννη - Ρέντη, ο Ανδρέας Παχατουρίδης στο Περιστέρι, ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο, ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι, είναι οι δήμαρχοι στους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής που επανεκλέγονται για την επόμενη 5ετία, ενώ το τοπίο ξεκαθάρισε και στο Καρπενήσι, όπου εξελέγη δήμαρχος ο Νίκος Σουλιώτης, με 66,36%, από τον α’ γύρο.

Παράλληλα, σε τέσσερις δήμους -Τήλου, Σφακίων, Λειψών και Αγράφων- οι υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν εκλεγεί ήδη, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για τη Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη που ήταν η μοναδική υποψήφια για τον δήμο Τήλου, τον Παύλο Πολάκη που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον δήμο Σφακίων, τον Φώτη Μάγγο μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Λειψών και τον Θεόδωρο Μπαμπαλή μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Αγράφων.

Επίσης, σε 36 δήμους οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο, οπότε η μάχη κρίνεται απόψε. Ήδη σε κάποιους από αυτούς  ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων, οπότε οι κάτοικοι έμαθαν ποιος θα είναι ο νέος τους δήμαρχος. Στη Γαύδο εξελέγη η Ευαγγελία Καλλινίκου,  και γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το δημαρχιακό αξίωμα στο νησί.

Στο Αγαθονήσι εξελέγη ο Ευάγγελος Κόττορος με 58,21%, στον Άγιο Ευστράτιο η Μαρία Κακαλή, στο Αμάρι Ρεθύμνου ο Παντελής Μουρτζάνος, στην ανατολική Μάνη ο Πέτρος Ανδρεάκος εξελέξη με το εντυπωσιακό 94,88%, στην Αργιθέα Καρδίτσας ο Λάμπρος Τσιβόλας, στον δήμο βορείων Τζουμέρκων εξελέγη ο Γιάννης Σεντελές με το επίσης εντυπωσιακό 88,86%, στο δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα εξελέγη ο Περικλής Μίγδος, στο δήμο Πωγωνίου ο Κώστας Καψάλης, στην Κάρπαθο ο Ηλίας Λάμπρος, στην Κάσο η Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, στο Μεγανήσι Λευκάδας ο Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, στο δήμο Μυλοποτάμου εξελέγη ο Δημήτρης Κόκκινος, στο Οροπέδιο Λασηθίου ο Γιάννης Στεφανάκης, στο Παρανέστι Δράμας η Αλεξάνδρα Σωτηριάδου, στις Πρέσπες ο Παναγιώτης Πασχαλίδης, στη Σέριφο ο Θεόδωρος Χρυσολωράς, στη Σίφνο ο Ανδρέας Μπαμπούνης, στη Σύμη ο Ε. Παπακαλοδούκας, στο δήμο Τοπείρου στην Ξάνθη ο Θωμάς Μίχογλου, στα Ψαρά ο Κωνσταντίνος Βρατσάνος και στον δήμο Ιητών της Σαντορίνης ο Μιχάλης Πετρόπουλος.

Απόψε αναμένεται να βγουν οι νέοι δήμαρχοι και στους δήμους Αλιάρτου, Ανάφης, Αντιπάρου,  Αστυπάλαιας στην Κάλυμνο,  Ελαφονήσου,  Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μεγίστης στη Ρόδο, Νισύρου, Οινουσσών στη Χίο, Παξών,  Σικίνου, Φολεγάνδρου, Χάλκης στη Ρόδο.