X

Στον β΄ γύρο μεταφέρεται η μάχη σε 12 Περιφέρειες

Ντέρμπι στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων και σαφές προβάδισμα των υποψηφίων που στηρίζονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης σε πολλές περιφέρειες ενόψει του β γύρου.

Ant1news



Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Περιφέρεια Αττικής , η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, συγκεντρώνει ποσοστό 23,80%  έναντι 22,11% του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος επιδιώκει να καλύψει τη διαφορά του  στον β΄ γύρο και να επανεκλεγεί. Εκτός από τον δεύτερο γύρο έμεινε ο υποψήφιος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, που έρχεται τρίτος με ποσοστό 14,08%, ενώ ακολουθούν ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος με 11,13% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης με 10,66%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με 32,81% έναντι του υποψηφίου της ΝΔ, Γιάννη Ιωαννίδη, που έρχεται δεύτερος με 18,59%. Εκτός δεύτερου γύρου μένει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που συγκεντρώνει 11,74%.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νυν Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, που έχει τη στήριξη της ΝΔ, διατηρεί ευρύ προβάδισμα και συγκεντρώνει 43,22% έναντι 15,72% του δεύτερου Οδυσσέα Βουδούρη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτος με διαφορά είναι ο Κώστας Μπακογιάννης με 41,34%, με δεύτερο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ,  Ευάγγελο Αποστόλου με 18,75%.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προβάδισμα διατηρεί ο «γαλάζιος» Γιώργος Παυλίδης με 34,73%, με δεύτερο τον Αριστείδη Γιαννακίδη, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με 27,58% και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μορφίδη να μένει τρίτος με 11,41% και συνεπώς εκτός δεύτερου γύρου.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρώτη έρχεται στον α΄ γύρο η Χριστιάννα Καλογήρου με 31,51%, με δεύτερο τον Θανάση Γιακαλή με 25,88%. Εκτός δεύτερου γύρου έμεινε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαΐα Κυρίτση, που έρχεται τρίτη με 19,37%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την πρωτιά στον α΄ γύρο παίρνει ο Απόστολος Κατσιφάρας με 23,06%, με δεύτερο τον «γαλάζιο» Ανδρέα Κατσανιώτη με 19,85%. Τρίτος έμεινε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) με 16,81%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πρώτος έρχεται στον α΄ γύρο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, που στηρίζεται από τη ΝΔ, με 35,61%, με δεύτερο τον Θεόδωρο Καρυπίδη με 29,13%. Εκτός δεύτερου γύρου έμεινε ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης,  που έρχεται τέταρτος με 11,05%.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός, που στηρίζεται από τη ΝΔ, διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα για την επανεκλογή του, καθώς στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει ποσοστό 42,90% έναντι 17,30% του δεύτερου Νικόλα Τσιλιμίγκα. Τρίτη και συνεπώς εκτός δεύτερου γύρου μένει η Ηρώ Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ με 13,30%

Σκληρή μάχη αναμένεται στον β΄ γύρο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς ο νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου έρχεται πρώτος στον α΄ γύρο με 21,76%, ενώ από κοντά ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που έρχεται δεύτερος με 20,55%.

Στην Περιφέρεια Κρήτης ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έχει σαφές προβάδισμα με 41,04% έναντι 26,21% του δεύτερου  «γαλάζιου» υποψήφιου Σεραφείμ Τσόκα. Τρίτος και εκτός από τον δεύτερο γύρο μένει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, που συγκεντρώνει 18,66%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μάχη «στήθος με στήθος» αναμένεται να δώσουν στον β΄ γύρο ο Γιώργος Χατζημάρκος, που έρχεται πρώτος στον α΄ γύρο με 35,66% και ο Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος ακολουθεί στη 2η θέση με 32,28%.

Μόνο στην Περιφέρεια Ηπείρου αναδείχθηκε περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή, καθώς ο «γαλάζιος» Αλέξανδρος Καχριμάνης συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50% και επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο.