X

Γυναίκες δήμαρχοι σε Γαύδο και Αη Στράτη

Η Ευαγγελία Καλλίνικου εξελέγη Δήμαρχος στη Γαύδο από τον πρώτο γύρο των εκλογών, όπως και η 27χρονη Μαρία Κακαλή στον Αη Στράτη.

Ant1news

Για πρώτη φορά σε Γαύδο και Άη Στράτη εκλέγονται γυναίκες δήμαρχοι, από τον πρώτο κιόλας γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η Ευαγγελία Καλλίνικου με τον συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου»,  επικράτησε με 5 ψήφους διαφορά από την αντίπαλό της, Σοφία Τσιριντάνη, με ποσοστό 51,82%.

H νέα δήμαρχος με συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα της πόλης των Χανίων καθώς και σε ομάδες αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα, από τα μαθητικά της χρόνια, έχει εργαστεί ως ορειβατικός οδηγός, αλλά και στο τμήμα δημοσίων σχέσεων τουριστικών γραφείων.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια ασχολείται με την κεραμική, διδάσκοντας την τέχνη σε παιδιά και δημιουργώντας τη δική της επιχείρηση στη Γαύδο. Μετακόμισε στη Γαύδο το 2006 και αμέσως ξεκίνησε την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου του νησιού.

Νέα Δήμαρχος στον Αη Στράτη είναι η 27χρονη Μαρία Κακαλή επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή», η οποία εξελέγη με ποσοστό 58,70% και 145 ψήφους.

Ο μοναδικός της αντίπαλος ο συνδυασμός «Ο Αη Στράτης μπροστά» του Αγαπητού Ζέρβα έλαβε ποσοστό 41,30% και 102 ψήφους.

Η Μαρία Κακαλή έχει μεγαλώσει στον Αη Στράτη. Άριστη μαθήτρια, η οποία είχε βραβευθεί και από τον τότε Πρόδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστήμιου Πατρών. Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στον Αη Στράτη, όπου και ζει με τον σύζυγό της και τον γιο της.