X

Κόντρα Καμίνη – Σακελλαρίδη για το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή

Καμίνης και Σακελλαρίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον ΑΝΤ1 λίγο πριν την μεγάλη μάχη της Κυριακής για το Δήμο της Αθήνας.

Ant1news

Απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες της Αθήνας έδωσαν οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο debate στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης  ανέβηκαν όταν τέθηκε το θέμα της Χρυσής Αυγής και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της, που βλέπει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για την Χρυσή Αυγή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε ότι «είμαστε οι πρώτοι που σπεύσαμε να καταδικάσουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα και προσωπικά έσπευσα να τοποθετηθώ κατηγορηματικά πάνω στο θέμα. Εμείς δεν ζητάμε την ψήφο των νεοναζί» , ωστόσο, δεν πήρε θέση απέναντι στις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω άλλη σπέκουλα σε αυτό το θέμα γιατί ξεπερνάει τα όριά μας και την ψυχραιμία μας», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Από την πλευρά του πάντως ο Γιώργος Καμίνης επέμεινε ότι έχει δώσει προσωπικές μάχες ως δήμαρχος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.  Απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη για την ανοδική πορεία των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σε περιοχές όπου η «η εξαθλίωση και η φτώχεια αποτέλεσαν το κατάλληλο λίπασμα για την Χρυσή Αυγή», ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο, όπως είπε που έχουν παρουσιάσει στις περιοχές αυτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα συσσίτια.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο του δήμου. Ενδεικτικά σημείωσε πως ο δήμος Αθηναίων στηρίζει 4.000 οικογένειες και έχει 5.500 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι «ο κόσμος που επέλεξε να μας στηρίξει στον α γύρο πείστηκε από τη δική μας θετική πρόταση, πείσαμε τον κόσμο ότι έχουμε όραμα για την πόλη, και το 79% απέρριψε τη δημοτική αρχή του Καμίνη -μία αρχή που εγκατέλειψε την πόλη χωρίς κανένα έργο». Αυτό, πρόσθεσε, «το συνειδητοποιήσαμε στην καθημερινότητα, στην επαφή μας με τον πολίτη». Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» υπογράμμισε πως τα προβλήματα στη Αθήνα είναι κοινά για όλους.

Δείτε τo debate Καμίνη - Σακελλαρίδη στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη: