X

Debate Τζιτζικώστα - Ιωαννίδη στον ΑΝΤ1

Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης ήρθαν τετ-α-τετ στον ΑΝΤ1, τρεις ημέρες πριν την αναμέτρησή τους στον β΄ γύρο στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ant1news



Απαντήσεις για όλα τα κρίσιμα ερωτήματα έδωσαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Ιωαννίδης, στο debate που έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη, λίγο πριν τον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Αρχικά τέθηκε το θέμα της Χρυσής Αυγής και τους ψηφοφόρους της, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να χαρακτηρίζει τιμωρητική την ψήφο των πολιτών που επιλέγουν «τέτοιες ακραίες επιλογές» και να επισημαίνει ότι «το δικό μας στοίχημα είναι πως θα μπορέσουμε - είτε υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση είτε την κεντρική πολιτική σκηνή -  να πείσουμε τους ανθρώπους αυτούς να επιστευτούνε ομάδες ανθρώπων, ή έναν συνδυασμό, όπως τον δικό μας, που έχει κάτι θετικό να πει, που κάνει ένα σημαντικό έργο».

Από πλευράς του, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι «εμείς δεχόμαστε» μόνο ανθρώπους που έχουν πάει από «πόνο στη Χρυσή Αυγή», ενώ κατηγόρησε ότι την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού του κ. Τζιτζικώστα (Βούλα Πατουλίδου) ότι «υμνεί» τους Χρυσαυγίτες, κάτι που αντέκρουσε ο ανθυποψήφιός του.

Ο κ. Τζιτζικώστας παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Ιωαννίδη ότι «δεν έχει τίποτα να προσφέρει» στην Κεντρική Μακεδονία του αύριο, ενώ στη συνέχεια οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν τις θέσεις τους για το λιμάνι, το θέμα του νερού και την επένδυση στις Σκουριές.

Για το λιμάνι, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «είμαστε αντίθετοι στην πώληση του μετοχών του λιμανιού, αλλά υπέρ της εισόδου ενός ιδιώτη επενδυτή για να αναλάβει κάποιες πτυχές της καθημερινής λειτουργίας του λιμανιού», για το νερό, υπογράμμισε ότι «είμαστε αντίθετοι με την πώληση των μετοχών», ενώ για τις Σκουριές ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ναι σε επενδύσεις που πιθανό να βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι σαν Περιφερειακή αρχή είναι «υπέρ των επενδύσεων».

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Ιωαννίδης εξέφρασε την ίδια θέση σε σχέση με το λιμάνι, για το θέμα του νερού υπογράμμισε ότι πρέπει «να καλύπτεται υπό την αιγίδα της πολιτείας», ενώ για τις Σκουριές επισήμανε ότι «εμείς λέμε πάνω απ΄ όλα η ανθρώπινη ζωή. Όταν θα είμαστε σίγουροι ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε κανείς να μην έχει πρόβλημα, τότε θα είμαστε υπέρ».

Δείτε το debate στον ΑΝΤ1: