X

Κρίσιμες αναμετρήσεις σε δήμους και περιφέρειες

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στη συμπρωτεύουσα, που αναμένεται να διαμορφώσουν και τις πολιτικές εντυπώσεις.

Ant1news

Ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κρίνει τρεις δήμους και επτά περιφέρειες. Ξεχωριστό ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν οι μάχες» στην Αττική και τη Μακεδονία.

Στην Αθήνα, ο Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι «κρίνεται το μέλλον της πρωτεύουσας», ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί «το μεγάλο βήμα» που έγινε την προηγούμενη Κυριακή.

Αμφίρροπη αναμένεται η έκβαση της αναμέτρησης στην Περιφέρεια Αττικής. «Με ψήφο ευθύνης αποφασίζουμε για το μέλλον της Αττικής», τόνισε ο Γιάννης Σγουρός, ενώ η Ρένα Δούρου υποστήριξε πως «πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας».

Στον Πειραιά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, όπου «όλοι είναι ίσοι». Από την πλευρά του ο Γιάννης Μώραλης εξέφρασε την πεποίθηση πως έρχεται «μία νέα ημέρα για τον Πειραιά».

Στη Θεσσαλονίκη, ευδιάθετος και με εμφανή αισιοδοξία εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Θα σας πω αποκλειστικά ότι αυτοδιοικητικώς ψήφισα τον εαυτό μου», είπε εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα. Την ίδια ώρα ο έτερος διεκδικητής του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι την ιστορία του τόπου τη γράφουν οι πολίτες με τις επιλογές τους.

«Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε» ήταν το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την αναμέτρηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε πως πρόκειται για «πάρα πολύ κρίσιμες εκλογές».