X

Νικήτρια η Δούρου στο «μπρα ντε φερ»-θρίλερ με το Σγουρό

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μονομαχία των δύο υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η νίκη της Ρένας Δούρου ξεκαθάρισε αργά τη νύχτα.

Ant1news

Μάχη για γερά νεύρα έδιναν ως τις πρώτες πρωινές ώρες οι δύο διεκδικητές της περιφέρειας Αττικής, με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει στο τέλος. Ρένα Δούρου και Γιάννης Σγουρός διεκδικούσαν επί ίσοις όροις την πρώτη θέση, την οποία μοιράζονταν εναλλάξ από την αρχή της καταμέτρησης των ψήφων. Το θρίλερ ξεκίνησε ήδη από την ανακοίνωση των exit polls που έδιναν ακριβώς την ίδια εκτίμηση ποσοστών και στους δύο υποψήφιους, που κυμαινόταν από 48 έως 52%. Τελικά η Ρένα Δούρου έλαβε το 50,4% έναντι του 49,6% που συγκέντρωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Η νικήτρια της μάχης Ρένα Δούρου προχώρησε σε δηλώσεις -σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια- λίγο πριν τις 2 το πρωί. "Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα κόντρα στα συμφέροντα- με ήθος", είπε και πρόσθεσε: "Αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα, ένας πόλεμος να αλλάξουμε τις ζωές μας".

Στη συγκέντρωση παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνεχάρη την κ. Δούρου "διότι κατέγραψε μία ιστορική νίκη". "Ο λαός μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, αξιοπρέπεια, παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και προκοπή", είπε και πρόσθεσε: "Εμείς θα γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας".

"Παρών" για να υπερασπιστεί ότι δημιούργησε, και αποτελεί, όπως είπε, την παρακαταθήκη για το μέλλον, δήλωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Παράλληλα, συνεχάρη την ανθυποψήφιά του για την επιτυχία της και της ευχήθηκε το καλύτερο για την Αττική και τους πολίτες της.