X

Δήμαρχοι μετά από πραγματικό «θρίλερ»

Με μια ψήφο διαφορά εκλέχθηκε ο Δήμαρχος στα Ανώγεια! Δώδεκα ψήφοι χώρισαν τον νικητή από τον ηττημένο στην Βάρη.

Ant1news

Με ελάχιστους ψήφους διαφορά μεταξύ των  υποψήφιων Δημάρχων έληξε η εκλογική μάχη σε αρκετούς Δήμους της χώρας, που σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζε με… «θρίλερ».

Ένα εκλογικό θρίλερ χωρίς προηγούμενο διαδραματίστηκε στα Ανώγεια της Κρήτης για την ανάδειξη του νέου δημάρχου, ο οποίος πλέον είναι ο Μανώλης Καλλέργης που κέρδισε τις εκλογές με μία ψήφο διαφορά από τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Ο Μανώλη Καλλέργης αναδείχθηκε νέος Δήμαρχος στα Ανώγεια με 50,02% δήμαρχος ενώ ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης συγκέντρωσε το 49,98%. Τα ποσοστά μεταφράζονται σε 1038 ψήφους για το νέο δήμαρχο των Ανωγείων και 1037 ψήφους για τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Η διαφορά τους λοιπόν κι επίσημα είναι στη μία ψήφο υπέρ του πρώτου.

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίχθηκε και η εκλογική μάχη στο Δήμο Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης αφού η πρωτιά κρίθηκε μεταξύ των δύο υποψήφιων κρίθηκε με 12 ψήφους διαφορά. Τελικά, Δήμαρχος αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος με 50,03% έναντι 49,97% που συγκέντρωσε ο Σπυράγγελος Πανάς.

Την ίδια ώρα, με λίγες ψήφους εξελέγησαν πολλοί δήμαρχοι στην Πελοπόννησο, ενώ απόλυτο «ντέρμπι» επικρατεί στον δήμο Μεσσήνης. Γιώργος Τσώνης και Στάθης Αναστασόπουλος έχουν απόλυτη ισοψηφία. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων, έλαβαν από 9.236 ψηφοδέλτια έκαστος. 

Όλοι περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, καθώς υπάρχουν και από τις δύο πλευρές πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις για τις διαδικασίες της καταμέτρησης. Σε περίπτωση που το Πρωτοδικείο επικυρώσει την απόλυτη ισοψηφία ο Δήμαρχος θα εκλεγεί με κλήρωση, τουλάχιστον μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις και επανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια, όπως ήδη έχουν ζητήσει και οι δύο πλευρές.

Στη Μεγαλόπολη, τον δήμο κερδίζει με 15 ψήφους ο Διονύσης Παπαδόπουλος, στον δήμο Κορινθίων επανεκλέγεται ο Αλέξανδρος Πνευματικός με 52 ψήφους, στην Ερμιονίδα εκλέγεται με 59 ψήφους ο Δημήτρης Σφυρής και στη Νότια Κυνουρία εκλέγεται για πρώτη φορά, με 57 ψήφους διαφορά, ο Χαράλαμπος Λυσίκατος, ενώ τον δήμο Τρίπολης κερδίζει με 143 ψήφους ο Δημήτρης Παυλής.