X

Άστατος καιρός με σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη στα ηπειρωτικά, ενώ θα μας επισκεφθεί σκόνη από την Αφρική. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Ant1news

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ στα δυτικά θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σχετική βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 25/04/2014

Την Παρασκευή στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.