X

Άστατος καιρός την Πέμπτη

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς αναμένονται βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι.

Ant1news

Την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Στην υπόλοιπη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις  το πρωί, ενώ στην Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για 25/07/2014

 Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρε βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.