X

Γενικά αίθριος καιρός

Καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη την επικράτεια και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν καλοκαιρινές μπόρες.

Ant1news

 

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 31/07/2014

Την Πέμπτη αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.