X

Ισχυρές βροχές και χαλάζι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός όπου αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Ant1news

Την Παρασκευή στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου αναμένονται βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα βόρεια και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Από το απόγευμα βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για 02/08/2014

Το Σάββατο στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν . Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.