X

Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν και την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ant1news

Η διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα όπου στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως των ανατολικότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα θαλάσσια και τα παράκτια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νοτιότερα βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 και τοπικά στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Τη νύχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 25/08/2014

Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.