X

Αίθριος ο καιρός

Βελτιωμένος παρουσιάζεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τα κύρια χαρακτηριστικά.

Ant1news


Σταδιακή εξασθένηση των ανεμών αναμένεται το Σάββατο και άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις παρουσιάζονται τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυθμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο Καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλία το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το πρωί στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Κυριακή 21/09/2014

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων, κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται μα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Οι μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα κυμανθούν από 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.