X

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρίας συνέχεια και το Σάββατο, καθώς σε όλη τη χώρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι.

Ant1news

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 1.000 μέτρα). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικά 7 με 9 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικού και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με σταδιακή ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Πρόγνωση καιρού για 26/10/2014

Την Κυριακή στα δυτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.