X

Αίθριος καιρός την Κυριακή, αλλά και ασθενείς τοπικές βροχές

Ο καιρός την Κυριακή παρουσιάζεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, όμως δεν θα λείψουν και οι ασθενείς βροχές.

Ant1news

Την Κυριακή προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Θράκης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπές περιοχές της Θεσσαλίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 24/11/2014

Τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια.