X

Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως και 9 μποφόρ.

Ant1news

Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και καταιγίδες από το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρ4ο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς  Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι  νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10  έως 15  βαθμούς  Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 31/01/2015

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.