X

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την Κυριακή

Σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Ant1news


Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στο αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα. 

Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει έως τους 23 βαθμούς.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα Δωδεκάνησα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 02/02/2015


Τη Δευτέρα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.