X

Άστατος ο καιρός και τη Δευτέρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά.

Ant1news

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά της δυτικής χώρας αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές με πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι - απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά περιόδους στα ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 3/2/2015 

Την Τρίτη στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χωρά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα δυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.