X

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Δεν αλλάζει ούτε την Κυριακή ο καιρός. Βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση του υδραργύρου συνθέτουν το σκηνικό. Ποιες οι οδηγίες προς τους καλλιεργητές;

Ant1news

Άστατος θα είναι ο καιρός και αύριο σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν και τα μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ενώ δεν θα λείψουν και λίγα χιόνια ψηλά στα ορεινά.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 6 έως 16, ενώ στα νότια και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν αναλυτικότερες πληροφορίες και πρόγνωση για περισσότερες περιοχές.

Οδηγίες για τους αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου στους αμπελώνες της  Κρήτης έχει ξεκινήσει η βλάστηση.

Η προσβολή των αμπελιών στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου από ωίδιο, ζημιώνει κάθε χρόνο ποιοτικά και ποσοτικά την παραγωγή. Η ασθένεια πρέπει να αντιμετωπισθεί προληπτικά με εφαρμογή εγκεκριμένων σκευασμάτων στο στάδιο των 4-5 ξεδιπλωμένων φύλλων, ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Δελτίο καιρού για τους αγρότες με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό: